Lezing over het kerklied

GOES – Muziek-filosoof drs Erik Heijerman geeft dinsdag 27 november in Goes een lezing over ‘Het kerklied, emotie en kwaliteit’.

De kwaliteit van het kerklied zal de gemoederen de komende jaren ongetwijfeld nog veel bezig houden. Aan de ene kant zijn er tendenzen waarin aansluiting gezocht wordt bij de moderne belevings- en popcultuur, aan de andere kant houdt men de klassiek-kerkmuzikale traditie hoog en zoekt men minimaal behoud daarvan, of zelfs restauratie. Hoe moet het verder? In deze lezing zal Erik Heijerman een model bieden met een aantal elementen waarover men in ieder geval zou moeten spreken als het over de kwaliteit van een kerklied gaat. Uitgangspunt is dat kwaliteit nooit geheel objectief te bepalen is, maar evenmin als een louter subjectieve categorie kan worden beschouwd. Ter voorbereiding van deze lezing zou het nuttig kunnen zijn als u op een zaterdagavond aflevering van ‘Nederland zingt’ zou kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drs. Erik Heijerman is filosoof, wiskundige en musicus en werkt mee aan onder andere het Liedboekcompendium.nl

De lezing is dinsdagavond 27 november in de Vredeskerk te Goes (ds. W.H. van der Vegtplein 2), van 19.45 tot 22.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Aanmelden via: rutger.mauritz(add)Gmail.com

Een vrijwillige bijdrage (collecte) voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Afdrukken E-mail

Oproep Jeugdwerk

  Active Sprit

 

Het jeugdwerk is vanaf Januari 2019 op zoek naar iemand die 1x per maand wil helpen bij de ‘doe-middagen’ van Active Spirit.

We zoeken iemand:

- met affiniteit voor het omgaan met kinderen van ongeveer 5 t/m 10 jaar, die wel van aanpakken houdt.

- die 1x per maand op donderdagmiddag beschikbaar is van 13.45 tot 16.15.

- het is handig als je kan werken met email, om uitnodigingen naar ouders te sturen.

We bieden:

- een gezellig team met Mieke van der Slikke, Marja Vreeke, Ilse Tissing en Tina de Jager. Af en toe komen we bij elkaar om een middag vooraf te bespreken en te plannen.

- een gezellige middag waarin we met 2 á 3 mensen aan de slag gaan met de kinderen rondom een Bijbelverhaal.

- erg veel dankbaarheid van kinderen en ouders :-)

Data voor 2019:

10 januari

7 februari

14 maart

11 april

16 mei

6 juni

Reageren kan via ons email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mail

Groene kerk Reperatie Café

Als Groene Kerk proberen we het milieu zo weinig mogelijk te belasten en er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Dat betekent ook dat we geen apparaten en andere bruikbare spullen weg moeten gooien, als ze stuk zijn en misschien nog eenvoudig hersteld kunnen worden.

Te denken valt aan b.v. stofzuigers, lampen, fietsen, kleding enz.

De ervaring heeft ons echter geleerd, dat defecte CD-spelers en radiocassette-spelers vaak niet te repareren zijn. Die kunt u beter niet aanbieden voor reparatie.

Bij het Reparatie Café in de Ruilwinkel kunt u met uw kapotte apparaten en spullen weer langs komen op:

zaterdag 6 oktober     2018 van 12.00 – 16.00 uur

zaterdag 3 november 2018 van 12.00 – 16.00 uur

zaterdag 2 februari   2019 van 12.00 – 16.00 uur

Er zijn dan vrijwillgers aanwezig, die klaar staan om u te helpen.

Vaak lukt het dan om de reparaties tot een goed einde te brengen.

Te monteren nieuwe onderdelen moet u zelf aanschaffen.

Het adres van de Ruilwinkel is: Couwervestraat 2 in Goes

Afdrukken E-mail

Pastoraat

Pastoraat

Vanaf vandaag is Erik Tramper (kerkelijk werker) werkzaam voor het pastoraat in tehuizen en woonvoorzieningen voor ouderen in Goes-Oost: het Gasthuis, De Horst , De Residentie, Wolfshoek, Randhof, Nassaulaan en Ter Valcke.

Aanvragen voor pastoraat voor de overige gebieden kunnen gedaan worden bij ds. Nelleke van der Linden. Als zij niet te bereiken is kan kontakt opgenomen worden met de scriba of de voorzitter.

Ds. Nelleke van der Linden, 06- 53496567, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dhr. Erik Tramper, 06-38402226, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dhr. Flip Homburg, scriba, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0113 212121 of 06-22966205

Dhr. Harry van Waveren, voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0113 251306 / 06 14435325

Afdrukken E-mail

Workshop Koorzingen

Zingen bij de Buren?

De Maria Magdalena Cantorij nodigt u uit voor een korte workshop koorzingen, dit is een onderdeel van de Burendag 2018 te Goes Oost en deze heeft plaats op zaterdag  22 september 2018 in de Vredeskerk van Goes.

Heb jij interesse om mee te zingen, hou je van de vele verschillende soorten kerkmuziek? 
Dan is deze workshop wellicht iets voor jou!
We heten je meer dan welkom om vrijblijvend deze middag met ons mee te doen.

Zingen is gezond.
Wetenschappelijk is bewezen dat mensen die samen zingen (ongeacht in welk verband dit is) langer leven en ook vaak gezonder zijn.  Kortom zingen is goed voor het hart en ook de ziel. 

Van Perotinus tot Pärt
In de workshop ‘van Perotinus tot Pärt’ zingt de cantorij onder leiding van de cantor Rutger Mauritz zeer uiteenlopend repertoire. Zoals bijvoorbeeld de oudste bewaarde muziek uit de Notre Dame van Parijs. Daar werkte componist Perotinus omstreeks 1200 en hij liet een grote schat muziek na. 
Ook zingen we hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Arvo Pärt.  Daarvan zingen we het ‘da pacem’ (geef ons vrede) en waar kun je dit stuk beter zingen dan in de gelijknamige Vredeskerk.

Welkom!

Zaterdag 22 sept.
14.00-15.30 in de Kerkzaal  van de Vredeskerk
Ds. Van der Vechtplein 2, Goes

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig

Afdrukken E-mail

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver